Med våren kommer ny cykel


Nu är väl våren ta mig tusan snart här? Leo kom innanför dörren i helgen och jublade över att det var vår i luften och dagens nordanvind som går igenom märg och ben ska inte få ta den känslan ifrån oss. Våren är här. När som helst.

Med det så är det dags att avsluta ett av årets första projekt utanför jobbet. Att hitta sig en ny cykel. Min nuvarande har varit med ett bra tag, 7-8 år, och det är länge för en budget-mountainbike. Under de åren har vi växt ifrån varandra, jag och mountainbiken. Våra behov och intressen skiljer sig helt enkelt åt så mycket mer nu än när vi först träffades. Ska sanningen fram kanske jag har varit lite dålig på att vårda vår relation också. Kan hända för att hon har lite för många växlar att lägga in.

Dags att börja på något nytt alltså, att hitta tillbaka till rötterna. Nu vill jag ha något snyggt och gediget som är lätt att underhålla. Jag har lagt mycket tid på research, för jag ville inte påbörja ännu ett dåligt cykel-förhållande. Vi kommer trots allt att gå igenom mycket tillsammans på våra resor till och från jobbet, dag efter dag, år efter år.

Jag hade kollat länge och väl utan att riktigt hitta något som kändes rätt, då plötsligt en av mina favoritbloggare och designers Jon Hicks (som även tagit några av bilderna nedan) meddelade att han skaffat ny cykel. Det är en kille med smak, så det var intressant att kolla in. Men det känns ju som en kille med gott om pengar, och som säkert dessutom är petig med sina val. Det han väljer kan inte vara billigt.

Döm om min förvåning när det visat sig att han hittat en cykel som jag tyckte var skitsnygg, som inte kostade särskilt mycket, och som dessutom finns att köpa i Sverige! Så nu är det jag som klipper till med en Globe Daily 1 – ett amerikanskt vrålåk. Välkommen hem.

Front Rack with D Lock holder

Globe Daily 1 Bike

Globe Daily 1 Bike


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *