Daniel Croona

förenar nytta med nöje

×
Daniel Croona

Rekommenderad läsning: FLASH! Humor1337:ens Vladimir Putin looks back in anger!

Rekommenderade läsning från sköningarna på bakjour, http://bakjour.wordpress.com/2012/08/20/flash-humor1337ens-vladimir-putin-looks-back-in-anger/:

 

UPPDATERAT 20 augusti kl 21.00: @martenandersson kommenterar!

Vi har sagt det förut, men det tål att sägas igen: Twitter är den groggveranda, där eleeten samlas för att dricka Cosmopolitan och simultant bygga sina varumärken i realtid. Och likt de sociala mediernas Illuminati slår humor1337:en en järnring kring denna Holy Grail of Bromance, knyter male bondingens yellow ribbon round that ole Oak tree called Lulz och agerar på given signal kinesiska ryggkliare åt varandra, enligt devisen “knyt den kuk som föder dig”.

VD:n för konsortiet Svenska Humor1337:en sitter i orubbat bo: The Liberace of Lulz, @martenandersson. Det var han som lärde @messiahhallberg lulzifikationstabellen, det var han som gav stand-up-scenen RAW när resten av branschen var medium rare, och det var han som skrev Sean Den Förste Banan åt Sean Banan i #mel2012. Hans twitterfeed är rikslikaren för svensk ROTFLMAO, där det som lekmännen fåvitskt må uppfatta som sexistiska plumpheter redan hunnit bli till guld i en oförklarlig alkemisk process, vilket varje sann lulzoolog förstår:

Men även Sveriges mest gränslöse skämtare har sina gränser.

RAW Comedy Clubs trosbekännelse lyder: “Man ska skämta om allt – utom @martenandersson.” Det är en oskriven lag inom humorsfären i Sverige att alla försök att driva med eller kritisera  @martenandersson can and will be used against you in a court of lulz. The Ayatollah of the Rock’n’LOLa är något av humor1337:ens Vladimir Putin, och uppfattar alla tweets som inte kan tolkas som ryggdunkar från branschkollegor, tiggeri av gratisbiljetter och gratisreklam för RAW Comedy Club som en krigshandling.


#Bakjour betraktade i helgen, tillsammans med resten av landet Internetz, från första parkett  @martenandersson:s privatfinansierade Georgien-krig mot hipsterrörelsen. Från en hytt på Silja Galaxy

… öppnade han subtil digital luftvärnseld mot alla och envar som vågar vägra säsongsbiljett på RAW:


Mothuggen lät dock inte vänta på sig, och strax fann sig @martenandersson attackerad från flera håll, av sårade hipsters som ville se lulzblod flyta:Om @martenandersson varit president hade de här två angreppen förmodligen haft ett straffvärde på två års fängelse för huliganism, och vid åsynen av kränkningarna av @martenandersson:s yttrandefrihet och företrädesrätt i debatten stormkoka såg vi oss tvungna att nyansera bilden av denne vår tids Lenny Bruce, med länkar till dumpar av några av hans klassiska skämt:

Det finns de som hävdar att @martenandersson är helt renons på självinsikt och ödmjukhet, men @bakjour har trängt ner i diamantens ruffa yta, och funnit en sällsynt känslig själ.

#Bakjour vädjar nu till hipsterrörelsen om eld upphör. Detta skyttegravskrig gynnar inte någon, allra minst viralklådan. Vi förstår om @martenandersson:s råa skämtande måste ha ilska och aggression som en betydande drivkraft, men det får inte gå så långt att den tar livtag på lulzen och bryter ner den i parterr. Därför har vi nu anmält Mårten till ett amerikanskt 12-stegsprogram, i form av en reality show i direktsänd nationell TV…

… och där segraren vinner en cameoroll i @charliesheen:s nya succéserie. #winning!

/ @medieprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *