NFL: Conference – finaler på söndag, sista steget innan Superbowl


I höstas skaffade vi Viasat efter några år med Boxer. Det gav mig äntligen en chans att återförenas med NFL på allvar – ett intresse som tvingats vara i vila i några år.

Och vilken säsong jag valde för min comeback! Detta är anfallens och quarterbackarnas år och det har varit gott om poängrika och underhållande matcher. Den gångna helgens matcher har varit säsongens klimax hittills, med den otroliga avslutningen mellan San Francisco 49:ers och New Orleans Saints som den verkliga höjdpunkten. När 49:ers avgjorde med en touchdown med 9 sekunder kvar av matchen så avslutade dom en 5-minuters period där ledningen växlat hela 4 gånger! Det var helt ok stämning inne på arenan vid avgörandet när 49:ers lyckades med det omöjliga:

Den fantastiska helgen har lett fram till Conference-finaler. Det finns två Conferences – AFC och NFC. Det innebär alltså att helgens matcher motsvarar semifinaler, sista omgången innan Superbowl. Och till skillnad från de flesta andra sporter så är det utslagning direkt – en enda match där vinnaren går vidare till Superbowl.

AFC Championship spelas mellan

och
Baltimore Ravens New England Patriots

Baltimore Ravens grymma defensiv möter New England Patriots fantastiska offensiv ledd av legenden Tom Brady. Jag tror Brady & Co kommer vinna på grund av sin stora rutin från stora matcher.

 

NFC Championship spelas mellan

och
New York Giants San Francisco 49:ers

Alex Smith, 49:ers Quarterback imponerade inte i de första 55 minutrarna av förra matchen, till skillnad från Eli Manning i Giants som såg helt grymt bra ut senast, särskilt i avgörande lägen av matchen. Det ser nog ut som att 49:ers kommer dra det kortaste strået här.

 

Som en uppladdning inför matchen kan ni se några riktigt sköna highlights från fjolårs-säsongen i detta videoklipp…

 

 

…eller se dokumentären om om Tom Brady, Patriots – legenden som valdes i 2000 – draften så sent som på 199:e plats, med 5 andra quarterbacks valda innan honom själv. Det fanns totalt alltså 198 spelare tillgängliga år 2000 som rankades högre än Tom Brady. Naturligtvis fick han vara reserv-quarterback under sin första säsong i Patriots, men tidigt under den andra säsongen skadades Drew Bledsoe och efter det har Tom Brady varit given. Han har hunnit spela 4 Super Bowls varav han vunnit 3. Han har utsetts till ligans mest värdefullespelare 2 gånger och har en rad ytterligare rekord. En ganska intressant karriär som man kan lära sig mer om genom att se klippen nedan.

Ha en trevlig Conference Finals – helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

, , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *