London


Hemma. Slappnar av efter 4 intensiva dagar i London.

Vi åkte för att få lite tid för oss själva, jag och min fru sedan 10 år. Vi fick kanske inte så mycket tid för oss själva i denna fantastiska stad, men oj vad mycket kraft vi har med oss hem. Det var ren rekreation.

Om det är att vi snittat 6 timmar i sömn, eller gått säkert 2 mil per dag vet jag inte, men rekreation har det varit.

Kanske är det de eviga kontrasterna som gör det. Ena stunden försöker vi knö oss på en full tunnelbanevagn med tre stora resväskor, nästa stund är vi i superlugna Green Park med en kopp kaffe i handen. Försöker lista ur var vi ska ta vägen på Picadilly cirkus ena stunden för att snart därefter smita ner och käka god vietnamesisk tre-rätter i en läcker källar-lokal fjärran från all stress. Ja, kanske är det kontrasterna som gör det.

Staden har helt klart vunnit mig tillbaka i alla fall efter att jag varit lite avogt inställd till den, resultatet av en resa i tonåren med familjen där jag säkert inte var ett roligt resesällskap – något jag antagligen ställt in mig på redan i förväg.

Nu är jag helt säker på att det inte var sista gången jag besökte London, det är en stad jag kan tänka mig att bo, arbeta och turista i. Synd att detsamma inte gäller min hustru som hade svårt att komma över den första intensiva kontakten med staden när vi försökte ta oss via tunnelbanan i rusningstrafik till vårt hotell. Jag var bara glad att vi åkte utan barnen just då, för det hade blivit stressigt!

Planen var att ägna fredagen åt shopping och lördagen åt sightseeing, och det lyckades vi ganska bra med.

Harrods kvalade enligt hustrun in som sightseeing och fick därför klaras av under lördagen. Och efter att ha varit där är jag beredd att hålla med henne. Det var en sevärdhet som både fascinerade och äcklade. Med tanke på all fattighet och elände i värden så känns det ju vidrigt med ett ställe där man kan köpa te för 50 000 kronor per kilo. De säljer även te för 500 kronor per kilo. Någon anser alltså att det kan vara vårt 100 gånger så mycket för te som smakar lite bättre. Det är sjukt.

Jag hade gärna hunnit med både fotboll och musikal, men vi valde att gå och se nya filmen med Jack Sparrow i huvudrollen, i 3D. Helt klart en cool upplevelse trots att själva filmen var allt annat än bra.

På flyget hem kunde jag njuta av min bärbara Mac. Tack vare den kunde jag knåpa ihop filmen nedan för att kunna visa barnen när vi återförenades där hemma. En perfekt avslutning på helgen att träffa dom igen, visa vad vi varit med om och lämna över några presenter. London bra, men hemam bäst. Fler intryck från resan lär beskrivas här de närmaste dagarna,

London 2011 from Daniel Croona on Vimeo.

, , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *