Till och med reklamen är grym under Superbowl


Det var en lång natt mellan söndag och måndag. Superbowl #45 gick av stapeln och det har blivit något av en tradition att kolla in. I år när man haft möjlighet att följa grundspelet och slutspelet hela vägen var det mycket stort intresse jag såg fram mot matchen mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers. Det jag sett av Packers rörliga och passningsbenägne quarterback Aaron Rodgers tidigare under sägongen gjorde dom till personliga favoriter inför matchen.

Förutsättningarna för en riktigt tajt, hård och spännande final fanns så jag blev lite besviken när Packers tidigt kunde sticka iväg med en ganska stor ledning som såg ut att hålla sig till halvtid. Steelers lyckades dock rädda spänningen med en sen touchdown precis innan halvtid. Det innebär samtidigt att de förstörde 2 timmars sömn för mig som säkerligen gått och lagt mig på grund att matchen redan var avgjord annars.

Nu blev det en riktigt spännande och underhållande match till slut som Packers ändå vann med 31 – 25 till slut, efter att Pittsburgh än en gång kastat bort en boll (interception) i matchens slutskede när de hade chansen att gå om med hjälp av en touchdown. Dramatik ända till slutet alltså. Och trots endast 3,5 timmas sömn den natten så ångrar jag inget. Det var ren underhållning.

Dagen efter kollade jag in några av de reklamklipp som visats i de amerikanska TV-sändningarna under Superbowl. Det brukar satsas oerhört hårt på dom, men årets reklam var lite av en besvikelse tycker jag. Årets behållning kommer från VW. Ett riktig guldklipp. Skulle kunnat vara min son i huvudrollen, om jag haft råd att ge honom den grymma Darth Vader – dräkten då förstås.

Även värd ett hedersomnämnande: Peter Stormare i Budweisers reklam.

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *