Ricky Gervais sätter ord på mina tankar


Jag har under hösten funderat lite kring de här stora frågorna med religion och vår relation till moder jord och har helt enkelt insett något som jag innerst inne vetat under en längre tid. Jag tror inte på Gud och jag tror inte på Jesus. Jag ser helt enkelt inte att det finns något som helst som tyder på att de skulle finnas. Framförallt inte utifrån det som står i bibeln.

Jag har absolut inget emot de som tror på det som står i Bibeln, så länge som de inser att det just är tro det handlar om. Det finns mycket där som känns helt befängt och framförallt finns det inget som egentligen kan styrkas av annan historisk bevisning. Trots det är det ofta de som inte tror på det som på något sätt måste bevisa varför. Jag tycker att det nog borde vara tvärtom.

Eftersom tanken på att inte tro på Gud kan var provocerande så är det inget jag diskuterar särskilt ofta. Särskilt inte framför mina barn som trots sin ringa ålder verkar tro att man för evigt kommer att brinna i helvetet om man fått för sig att inte tro på gud. Jag vill inte att de ska tro att jag kommer att råka så illa ut. Och det är väl just det man gör redan från barnsben – man ser till att tro på Gud – för att inte riskera att det faktiskt skulle kunna ligga något i det där med himmel och helvete.

Jag vägrar tro det. Jag tror hellre att vi lever i ”himlen” nu. Jag tänker inte slösa bort mitt liv på att ta på mig något slags skuld. Däremot använder jag flitigt kristendomens gyllene regel om att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Det är bra – och det budskap som tyvärr verkar tappas bort alltför ofta i världens religioner.

Jag läste idag ett fantastiskt meddelande från en av mina favoritkomiker Ricky Gervais. Han satte till punkt och pricka ord på just de tankar jag gått och burit på ett tag. Grym läsning som ni inte får missa!

Jag såg Zeitgeist-filmerna för andra gången för ett litet tag sedan och det läggs fram många bevis där för hur en stor del av världens nuvarande och tidigare religioner egentligen härstammar från Egyptens soldyrkan och de berättelser som har sitt ursprung därifrån. Där dyrkades solen i formen av guden Horus. Det finns mycket i de religiösa skrifterna som går att spåra tillbaka till gamla mer naturvetenskapliga skrifter, t.ex. de 12 månaderna som ofta blir 12 lärjungar, 12 söner, 12 getter eller liknande i skrifterna. 3 kungar, vise män eller herdar kan härledas till de tre starka stjärnorna i Orion. Även Jesus födelse går att förklara naturvetenskapligt eftersom de anser att det egentligen är solens ”födelse” vid vintersolståndet som såklart inträffar runt den 24:e. Jag är rädd för att det mycket väl kan stämma och att mycket av de krig, folkmord och orättvisor som drabbat vår jord de senaste 2000 åren har sitt ursprung i att samma berättelse gått från mun till mun åt olika håll alltför många gånger och förvanskats på vägen, precis som i den gamla barnleken.

Det är därför vi springer omkring och självmordsbombar oliktänkande nu. Tragiskt!

Så lägg nu er julkraft på de budskap som våra egyptiska förfäder och Ricky Gervais förespråkar. Belöningen för att vara god mot era medmänniskor och den jord vi lever på kommer inte i någons himmel, den kommer här och nu. Passa på att njuta av det! Ju fler vi är som gör det, desto bättre.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *