En ekonomisk analys


Finanskrisen är över. Påstår dom. Men man kan ju inte riktigt känna sig trygg med vad som pågår på andra sidan Atlanten när det gäller deras sätt att försöka styra sin ekonomi. Hur länge ska dom få hålla på innan resten av värden reagerar?

USA har en statsskuld på 13 000 miljarder dollar(!). Det är nästan 100% av hela deras BNP. Vilka är de skyldiga dessa pengar? Jag hade ju varit extremt oroad om jag lånat pengar till USA och sedan får läsa att den amerikanska centralbanken lägger över en stor del av ansvaret för finanspolitiken på de större aktörerna på den amerikanska finansmarknaden. Hallå!? Har vi inte lärt oss någonting.

Av någon anledning så hittade jag ett fantastiskt videoklipp direkt efter att ha läst artikeln som jag på något sätt tycker illustrerar hela situationen på ett strålande sätt.

Le Royaume from Sébastien Hary on Vimeo.

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *