Etikettarkiv: ekonomi

Att amortera 14 000 miljarder dollar

14 000 miljarder dollar. Det är den amerikanska statsskulden nu. Låter som ett hisnande belopp, men man fattar ju inte hur mycket det faktiskt är.

70% av landets BNP är det tydligen. Fortfarande svårt? På svenskan har de försökt sig på en illustration som gör att man baxnar. Detta är alltså en världsmakt. Kan vi lita på att dom fattar många sunda beslut framför som gynnar resten av världen? Tveksamt.

Hur ser amorteringsplanen förresten ut för att betala av en sån skuld? Kör de på 40 års rak amortering tro?

Så ser USA:s statsskuld ut « Wall Street-bloggen.

En ekonomisk analys

Finanskrisen är över. Påstår dom. Men man kan ju inte riktigt känna sig trygg med vad som pågår på andra sidan Atlanten när det gäller deras sätt att försöka styra sin ekonomi. Hur länge ska dom få hålla på innan resten av värden reagerar?

USA har en statsskuld på 13 000 miljarder dollar(!). Det är nästan 100% av hela deras BNP. Vilka är de skyldiga dessa pengar? Jag hade ju varit extremt oroad om jag lånat pengar till USA och sedan får läsa att den amerikanska centralbanken lägger över en stor del av ansvaret för finanspolitiken på de större aktörerna på den amerikanska finansmarknaden. Hallå!? Har vi inte lärt oss någonting.

Av någon anledning så hittade jag ett fantastiskt videoklipp direkt efter att ha läst artikeln som jag på något sätt tycker illustrerar hela situationen på ett strålande sätt.

Le Royaume from Sébastien Hary on Vimeo.