Kategoriarkiv: Familj

London

Hemma. Slappnar av efter 4 intensiva dagar i London.

Vi åkte för att få lite tid för oss själva, jag och min fru sedan 10 år. Vi fick kanske inte så mycket tid för oss själva i denna fantastiska stad, men oj vad mycket kraft vi har med oss hem. Det var ren rekreation.

Om det är att vi snittat 6 timmar i sömn, eller gått säkert 2 mil per dag vet jag inte, men rekreation har det varit.

Kanske är det de eviga kontrasterna som gör det. Ena stunden försöker vi knö oss på en full tunnelbanevagn med tre stora resväskor, nästa stund är vi i superlugna Green Park med en kopp kaffe i handen. Försöker lista ur var vi ska ta vägen på Picadilly cirkus ena stunden för att snart därefter smita ner och käka god vietnamesisk tre-rätter i en läcker källar-lokal fjärran från all stress. Ja, kanske är det kontrasterna som gör det.

Staden har helt klart vunnit mig tillbaka i alla fall efter att jag varit lite avogt inställd till den, resultatet av en resa i tonåren med familjen där jag säkert inte var ett roligt resesällskap – något jag antagligen ställt in mig på redan i förväg.

Nu är jag helt säker på att det inte var sista gången jag besökte London, det är en stad jag kan tänka mig att bo, arbeta och turista i. Synd att detsamma inte gäller min hustru som hade svårt att komma över den första intensiva kontakten med staden när vi försökte ta oss via tunnelbanan i rusningstrafik till vårt hotell. Jag var bara glad att vi åkte utan barnen just då, för det hade blivit stressigt!

Planen var att ägna fredagen åt shopping och lördagen åt sightseeing, och det lyckades vi ganska bra med.

Harrods kvalade enligt hustrun in som sightseeing och fick därför klaras av under lördagen. Och efter att ha varit där är jag beredd att hålla med henne. Det var en sevärdhet som både fascinerade och äcklade. Med tanke på all fattighet och elände i värden så känns det ju vidrigt med ett ställe där man kan köpa te för 50 000 kronor per kilo. De säljer även te för 500 kronor per kilo. Någon anser alltså att det kan vara vårt 100 gånger så mycket för te som smakar lite bättre. Det är sjukt.

Jag hade gärna hunnit med både fotboll och musikal, men vi valde att gå och se nya filmen med Jack Sparrow i huvudrollen, i 3D. Helt klart en cool upplevelse trots att själva filmen var allt annat än bra.

På flyget hem kunde jag njuta av min bärbara Mac. Tack vare den kunde jag knåpa ihop filmen nedan för att kunna visa barnen när vi återförenades där hemma. En perfekt avslutning på helgen att träffa dom igen, visa vad vi varit med om och lämna över några presenter. London bra, men hemam bäst. Fler intryck från resan lär beskrivas här de närmaste dagarna,

London 2011 from Daniel Croona on Vimeo.

10 fantastiska år

Idag drar vi till London, jag och min underbara hustru Cathrine. Det är 10 år sedan vi lovade varandra kärlek och trohet – ett löfte som jag inte tror någon av oss behövt ifrågasätta under den här korta tiden. För snabbt har det gått, med husrenovering, två underbara barn och ett eget företag som även det kräver en hel del uppmärksamhet.

Därför ska det bli skönt att komma iväg tillsammans några dagar, och bara göra allt eller inget – det som faller oss in helt enkelt. Underbart härligt!

Det måste vara ett tecken på något vis att man får se en video idag som visar en kille som friat på exakt samma vis som jag gjorde för drygt 10 år sedan… eller borde gjort om jag hade haft grym fantasi.

Cathrine, jag älskar dig!

Tre dagar till London

Om tre dagar är jag och min vackra hustru i London för att fira vår 10-åriga bröllopsdag. Jag ser verkligen fram mot det här – att inte ha alltför mycket planerat utan bara sikta in oss på att njuta av staden, god mat och varandras sällskap.

4 dagar har vi på oss, och när vi åker hem hoppas jag att vi hunnit med mat från världens alla hörn, lite skön shopping stödd av låg pundkurs och rejäl avkoppling på vad som verkar vara ett fantastiskt hotell, the Cleveland.

Ser ju inte så dumt ut eller hur?

Kan vi få det hälften så fint på vårt rum blir jag mer än nöjd.

Släktbowling 2011

På våren och hösten samlas släkten på farsans sida för en sportslig drabbning. På hösten handlar det om golf. Igår var de dags för bowling. Det är laddat för dramatik när en samling vinnarskallar utan några direkta förkunskaper drabbar samman i bowlinghallen, den saken är klar.

Bowling är ju en oerhört frustrerande ”sport” där man stundtals kan tycka att man har koll på läget. Det är naturligtvis helt fel, man har aldrig koll på läget i bowling, varför det stundtals muttrades ordentligt längs med banorna. Till farbror Leifs stora förtret gick yngste-kusinen Sofia ifrån med en tidig ledning på vår bana. Hon har ingen större erfarenhet av spelet (vad vi vet) men Leif har ju trots allt några korp-matcher i bagaget.

Efter tre genomföra serier, när Sofia redan gjort klart med mästartiteln, släppte det dock för Leif som klippte till med hela 223 poäng i sin sista serie. Jag är nöjd med att ha lyckats coacha fram de båda till stordåd på min bana 🙂

Lite sköna bilder från gårdagens 30 man stora släktdrabbning:

Någon som sett min fru?

Min envisa fruHon är helt fantastisk, min fru. Målmedveten, positiv och envis. En bra kombination som hon nu tillsammans med xtravaganzas metoder använt för att gå ner 15kg på endast 8 veckor. Nästan 2kg i veckan, det är oerhört starkt jobbat. Metoden är en lågkalori-metod som inkluderar soppor, träning och aktiv rådgivning från gänget på form.

Den metoden gjorde ju mig en aning orolig för husefriden – för inte fasen kan man klara av det utan att det sätter sig rejält på humöret. Men det känns snarare som det varit tvärtom. Naturligtvis uppstår det några svackor då det är extra jobbigt, men på det hela taget så hur Cattis varit på toppenhumör och behållit motivationen hela vägen. Kolla in hennes blogg för att se den fantastiska förvandlingen på bara några veckor.

Nu tänker jag snart ge mig in på samma resa. Återstår att se om jag kan klara det lika galant som min hustru. Jag har en hel del att leva upp till!